dimecres, 22 d’abril del 2020

Com sobreviure un mes tancats a casa?

Les mesures preses pel govern han obligat el tancament d'escoles, esglésies, negocis no essencials, centres esportius i ha provocat la cancel.lació de molts més esdeveniments per frenar la propagació del coronavirus. Tot això ha fet que les rutines diàries de milions de persones es vegin afectades i l'augment de l'aïllament social ha esdevingut també una realitat.

Durant tot aquest mes de confinament, s'ha comprovat que hi ha hagut un augment de l'ús dels nostres telèfons mòbils amb un notable creixement de descàrregues d'aplicacions i un major consum de sèries en plataformes com Netflix, Hbo, Movistar Plus...

Les conseqüències d'estar diàriament a casa, al sofà, asseguts mirant la tele o mòbil, inactius han incrementat de forma el sedentarisme, la qual cosa té repercussió directa amb altres problemes de salut com l'obesitat.

És cert que l'efecte del confinament també ha fet que ens aïllem totalment dels nostres amics i familiars, generant sentiments diversos que inclouen ansietat, tristesa i soledat.
Cal dir també que tots aquests factors depenen molt de la persona i de les activitats o aficions que aquesta tingui. Per exemple, una persona interessada en la lectura, la música o en el cinema, podrà passar les hores més fàcilment que una persona amb altres interessos relacionats per exemple amb la comunicació directa. Per això també han experimentat un creixement les eines digitals que fan possible la realització de vídeo trucades amb les que poder compartir amb altres persones practicant esport, cuinant, cantant i ballant... totes elles activitats que ha fet aproximar més a aquelles persones que es senten lluny.

En la meva opinió, durant tot aquest mes aïllada a casa he après a valorar molt més a totes aquelles persones que veig cada dia i estic sentint amb més força la necessitat de tenir-les al meu costat. Miro d'aprofitar al màxim el fet que el confinament em permet estar amb els meus pares i la meva germana, practicar activitat física, jocs de taula, ballar, cantar, cuinar, puc dedicar més temps a avançar treballs de classe i ordenar el meu armari. Dia rere dia he intentat fer tot el possible per no estar-me tot el dia estirada al sofà passant les hores mortes, sense saber què fer.

Ariadna Rodríguez-4tB d'ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió