dimecres, 1 de desembre del 2021

Peaky Blinders

Peaky Blinders és una sèrie de televisió britànica de drama històric, creada per Steven Knight, protagonitzada per Cillian Murphy. La sèrie se centra en una família de gàngsters establerta a Birmingham durant l'any 1919, i en com el seu feroç líder Tommy Shelby (Murphy) intenta ascendir en el món de l’hampa.

Realment Peaky Blinders en la meva opinió, és una de les millors sèries que he vist de la màfia fins al moment. El desenvolupament de la trama és molt bona, el vestuari, l’escenografia, la música, els diàlegs i els personatges, fantàstics. A part, la sèrie t’enganxa des del principi i no t'avorriràs tant si la mires sol com acompanyat.

Una família de gàngsters irlandesos d'origen gitano assentada a Birmingham, els Peaky Blinders, just després de la Primera Guerra Mundial, dirigeix ​​un local d'apostes hípiques a la ciutat. Les accions de l'ambiciós i perillós cap de la banda Tommy Shelby criden l'atenció de l'Inspector en cap Chester Campbell, un detectiu de la Reial Policia Irlandesa que és enviat per Winston Churchill des de Belfast a Birmingham on havia estat enviat a netejar la ciutat de l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), comunistes, colles i delinqüents comuns. Winston Churchill és acusat de suprimir el desordre i aixecament a Birmingham i recuperar un partida d'armes robat destinat a ser enviat a Líbia.

Segona Temporada

En la segona temporada es veu la família Shelby expandir la seva organització criminal al "Sud i Nord mentre mantenen una fortalesa al seu cor de Birmingham".

Tercera Temporada

La tercera temporada comença i acaba el 1924, ja que segueix Tommy i la seva família a un món encara més perillós a mesura que s'expandeixen, aquesta vegada, internacionalment.

Quarta Temporada

La quarta temporada comença la vigília de Nadal de 1925 i acaba després de la vaga general de maig de 1926 amb Tommy sent elegit Membre del Parlament el 1927. En aquesta temporada coneixem Luca Changretta, interpretat per Adrien Brody, un mafiós d'origen italià que va a Birmingham a la recerca de venjança.

Cinquena Temporada

La cinquena temporada comença dos anys després, el 29 d'octubre del 1929 (dimarts negre) i acaba el 7 de desembre del 1929, el matí després d'un motí dirigit per Oswald Mosley.

I pròximament la sisena i última temporada.

En conclusió penso que per a qui li agrada aquest tipus de sèrie no s'avorrirà mirant-la


Eric Alcaraz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió