Els dies 5, 6, i 7 els alumnes de 4t d'ESO dels grups de física i química, i de biologia, ens vam endinsar en un camí que ens duria a l'aprenentatge de nous ecosistemes, i de diferents arquetipus de flora i fauna: el camp d'aprenentatge a la Vall de Boí, que organitzen la Rosa M. Gutiérrez i la Mònica Suils cada any.
Vam començar l'itinerari a Durro (un petit poble d'aproximadament 50 habitants), on vàrem posar-nos a la pell de diferents habitants del poble que volien vendre una part de la seva parcel·la, per construir-hi un alberg. Al principi no li vàrem donar importància a la posició o orientació de la parcel·la, però finalment amb l'explicació del nostre monitor, en Cèsar, ens vàrem adonar que els riscos geològics eren molt important a l'hora de vendre o comprar una parcel·la: s'ha de tenir precaució! En finalitzar la tasca, vam baixar caminant fins arribar al nostre alberg a Barruera.
L'endemà ens vàrem centrar en un aspecte més químic, concretament amb el recapte d'espècies aquàtiques, que vam analitzar amb l'ajuda d'un microscopi òptic, per tal d'identificar quina era la seva procedència i família animal. A la tarda vam fer l'anàlisi de mostres d'aigua que havíem pres en diferents parts del riu amb l'ajuda de diferents identificadors (C2H3NAO2,KCL...) que en canviaven el color, la qual cosa ens permetia conèixer en quin punt numèric es trobava.
L'últim dia ens vam dirigir al poble de Taüll per observar algunes de les nou esglésies reconegudes com a patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO. Durant aquest camí vàrem distingir diferents construccions, per tal d'identificar quines havien estat restaurades o des de quin punt ho havien estat.
Pel que fa a la part més lúdica de l'estada, a la nit anàvem a fer un volt pel bosc, sense cap tipus d'il·luminació la qual cosa ho feia més divertit, o bé ens posàvem a jugar a mímica en grup, al trivial, a cartes, a l'1...
En conclusió, ha estat una manera divertida i alhora molt educativa, que ens ha permès augmentar el nostre interès sobre el món que ens envolta.
Marta Molina i Gerard Gómez
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa la teva opinió