dimecres, 4 de desembre del 2019

Les escoles contra els plàstics

Aquests dies se celebra a Madrid la cimera de la Terra. Aprofitem per reflexionar sobre el consum de plàstics.


Actualment el consum anual de plàstics al Món és de 300 megatones


Els plàstics poden alliberar químics que fan mal al subsol, i que es poden filtrar a l’aigua subterrània. Els plàstics que llencem (ampolles, bosses de plàstic, envasos...), desprenen metà, que és un gas que contribueix a l’escalfament global, i això és greu per al medi ambient. A més, alguns dels elements químics amb els quals es fa el plàstic poden ser absorbits per la pell i poden arribar a causar  afeccions diverses en el nostre organisme.

Els joves consumim força productes que a la llarga podrien afectar-nos; a l’hora d’esmorzar, per exemple, bevem en tetrabric, emboliquem l’entrepà en paper d'alumini o en film, portem palletes de plàstic... Per aquest motiu des de l’escola s’hauria d’actuar per reduir-ne el consum.

Com podríem actuar des de les escoles?: 


Hem pensat algunes propostes. Aquí les teniu:

  • Als patis podríem posar dues papereres: una de només plàstics i l’altra per a d'altres residus 
  • En lloc de portar l’esmorzar embolicat en paper d'alumini o aen film, podríem portar tapers, paper o roller-eat, una idea innovadora feta amb roba.
  • Es podrien organitzar sortides a parcs naturals per recollir les deixalles que la gent llença al terra i deixar la zona neta, com vam fer nosaltres mateixos el curs passat al Parc del Congost.
  • Es podria fer que cada setmana dos alumnes per aula es facin càrrec de vetllar perquè les entrades de les escoles i els patis quedin nets de brossa, sense plàstics.
  • Caldria evitar llençar els papers de xiclet al terra, ja sigui al pati o a classe .
  • Es podrien posar cartells perquè la gent es conscienciï del que està passant i s'animi a reciclar.

Entre tots i totes hem de tenir cura del Planeta. Només en tenim un i l'estem matant.

Laia Cot i Lluna Núñez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió