dijous, 15 d’octubre del 2020

Ciència és femení

 

El set d’octubre, Emmanuelle Charpentier i Jennifer A. Doudna van rebre el Premi Nobel de Química. Tot i haver aconseguit desenvolupar un mètode per a l’edició del genoma humà, fins ara havien obtingut poc reconeixement social i científic. 

Marie Curie

La manca d’aquest reconeixement per part de la comunitat científica  de cara a les dones guanyadores és degut a l’insuficient moviment  social durant els últims segles, perquè se segueix veient la dona com  l’encarregada de la casa i dels fills. Marie Curie, el 1903, va començar  a  canviar aquesta visió, quan va ser la primera dona guardonada amb  un Premi Nobel. Des de llavors, les dones només han rebut un 1,4%  de  tots  els Nobel que s’han lliurat.                                                                                                                                                                                            

Charpentier i Doudna
quan van rebre el premi Nobel
Tot i que som al segle XXI, encara ens queda molt camí per recórrer,  tant a la societat en general com a la comunitat científica. Ara toca  demostrar que premis com el d’Emmanuelle Charpentier i Jennifer A. Doudna no són una excepció i continuar amb la lluita per aconseguir el  que tant es vol: la igualtat real de sexes. 



                                                      Èrika Tanaka Fonollosa i Lucía Pomares Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió