dijous, 8 d’octubre del 2020

Les víctimes invisibles de la violència de gènere

Actualment, segons un estudi de la Delegació del Govern, a Espanya un de cada quatre joves de catorze a divuit anys ha presenciat com maltractaven la seva mare.

La Macro Enquesta de Violència contra la Dona es va presentar el passat deu de setembre. Afirma que més d'1,6 milions de menors a Espanya viuen en llars on la dona actualment pateix alguna mena d’agressió i s’ha comprovat que els fills són capaços de percebre els conflictes parentals des de molt petits. Encara que la violència no vagi dirigida a ells, a la llarga els pot afectar psicològicament. Els menors, que no poden afrontar la situació, desenvolupen conductes infantils o conflictives i, a més a més, desenvolupen respostes fisiològiques com l’estrès, mal de cap o problemes amb el son.

Tot i que en aquests darrers anys s’ha avançat molt en relació amb la violència de gènere, aquests fets demostren que encara hi ha molts aspectes que hauríem de canviar. Com a solució, encara que ja hi hagi ajudes per les famílies, s’haurien d’incrementar i haurien de ser més accessibles, perquè així els seria més fàcil sortir d’aquesta situació.

Iris Martínez i Ainara Real 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió