dimarts, 12 de març del 2019

50 anys de l’últim concert de The Beatles

El 30 de gener de 1969 els Beatles, aquella famosa banda autora de cançons com Let it be, que ha sonat més a Los 40 Principales que Despacito al llarg de 2018, va oferir el que seria el seu últim concert al terrat de l'edifici de la corporació Apple a Londres. A 50 anys d'aquest esdeveniment, t'expliquem com va transcórrer la presentació dels quatre de Liverpool fins que la policia va irrompre a l'edifici.


El grup ja no donava per a més, semblava que Paul McCartney era l'únic disposat a seguir amb la banda, ja que Jonh Lennon i Yoko ja havien format el seu duet. George Harrison sentia que no l'apreciaven prou com a músic. I Ringo no tenia del tot clar què fer, com quan et posen exercicis de paràboles de mates i et demanen justificar la resposta.

El fred era terrible i possiblement els micròfons no suportarien fins al final, així que l'enginyer de so Alan Parsons, va tenir una enginyosa idea i va baixar a comprar mitjons llargs de dona per embolicar els micros i protegir-los del vent. Idea que va ser interpretada pels seguidors com un gest de complicitat a la igualtat de gènere, donat que Ringo Starr i John Lennon anaven vestits amb els abrics de les seves esposes, una subtil broma de transvestisme.

Al quart tema els veïns ja havien col·lapsat la comissaria més propera indignats pel soroll. El productor de la banda, George Martin, es va mantenir en el soterrani de l'edifici intentant gravar de la millor manera possible la presentació en viu dels quatre de Liverpool, ja que sabia que seria un èxit rotund.

Sense saber què més cantar, van començar a tocar qualsevol melodia que se’ls ocorria, i així van sorgir unes improvisades línies de I want you, A pretty girl is like a melody i God save the Queen, cançons que segurament són part de la banda sonora de la vida de molta gent, o potser no de la teva, no passa res.

Quan va arribar la policia, els Beatles tocaven Get Back per tercera vegada i després d'uns minuts de cortesia, els cables van ser desendollats dels amplificadors i així va culminar aquest simbòlic moment de revolució musical, imitat després per altres bandes com U2, Red Hot Chilli Peppers i Jarabe de Palo. Un any després, el mític grup deixaria d’existir com a tal, però tranquils que podeu seguir escoltant les seves cançons a Spotify.

Clàudia Guallarte i Manel Jiménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió