dimarts, 24 de novembre del 2015

La confessió de la superintendent

Una activitat d'investigació de l'ALCA científica


Un matí fred i trist de dilluns, la superintendent Mònica Suils (la professora de l'ALCA científica de l'ESO), va descobrir un estrany misteri, que havia tingut lloc a l'aula del professorat. El got de la superintendent desapareixia misteriosament i al cap d'unes hores apareixia al costat d'una calculadora, un bolígraf i, en algunes ocasions, al costat d'un regle. El que els detectius que treballaven sota les seves ordres no sabien era que la superintendent s'havia aliat amb el professor de matemàtiques Lluís Valls.
Dos alumnes d'ALCA de 4t d'ESO
analitzant proves

Un cop els aprenents de detectiu van tenir clara la tasca a resoldre, es van posar a investigar, a fer recerques, a recollir les empremtes dels possibles sospitosos i a analitzar els resultats a partir de diferents tècniques. Però..., després d'haver recollit un munt de mostres d'empremtes i d'haver anat d'aquí cap allà, tot havia sortit malament: no hi havia empremtes en les possibles proves i, com a conseqüència, els detectius no les hi podien extreure.


Finalment la Mònica Suils va haver de confessar que tot havia estat un parany per comprovar si els seus "detectius" eren capaços de trobar recursos científics per resoldre un misteri.

Paula Florejachs i Clàudia Maymó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió