dimarts, 10 de gener del 2017

Estem sols a l'Univers?

Des del començament de la civilització, la gent s'ha preguntat si estem sols a l'univers o si en algun altre lloc hi ha vida intel·ligent i possibilitas de raonar. 


A finals del segle XX, els científics es van reunir amb la idea bàsica de l'explotació del cel i veure els patrons no aleatoris de les emissions electromagnètiques com les ones de ràdio o de televisió, amb la fi de detectar altres possibilitats de civilitzacions en altres zones de l'univers.

A finals del 1959 i principis del 1960, l'era moderna del SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence, Cerca de Intel·ligència Extraterrestre), Frank Drake, astrònom estatunidenc, que va treballar a la NASA i  va ser creador del SETI, va començar a realitzar l primer registre d'aquest tipus i va publicar l'article en una revista clau que suggereix aquests punts de vista. La NASA es va unir als esforços de la SETI en un nivell baix a finals del 1960 i a principis del 1970.

Els investigadors van simular amb molta cura i milers de cops  la química de l'atmosfera d'altres planetes sense vida,  al llarg d'un període de 4 anys, variant les composicions atmosfèriques i el tipus d'estrelles.

La conclusió és que podria ser molt possible que hi hagués vida en un altre lloc que no sigui el planeta Terra, però encara no hi ha resultats en aquest aspecte que siguin públics.


Daniel Ballesteros i Marta Hernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió