dimecres, 3 de maig del 2017

Amb visió de futur

"Preocupat perquè acabes l'ESO, no saps què fer una vegada graduat i tems pel teu futur professional? No t'amoïnis, visita'ns del dia 22 fins al 26 de març al recinte Firal de Montjuïc i t'orientem perquè coneguis els millors itineraris acadèmics segons el teu perfil i interessos i posteriorment puguis escollir el que et sembli més adient." Aquest és l'anunci que va captar l'atenció de milers d'estudiants que es van congregar a la capital catalana a finals de març de 2017, i ara us en volem parlar perquè ens interessa el tema, i molt!


L'esdeveniment estava dividit en 12 àrees entre les quals es trobaven diversos stands d'universitats de Catalunya, com per exemple la UAB, la UVIC, la UB o empreses que assessoraven el públic informant-lo dels diferents serveis que ofereixen, així com també comptava amb la presència de multitud d'instituts de la ciutat de Barcelona. A més, el Saló constava d'un espai on els visitants podien gaudir d'activitats lúdiques relacionades amb la realitat virtual, el disseny de tatuatges o l'art del maquillatge corporal. Portals informatius com és el cas del líder en informació juvenil, Adolescents.cat, també s'hi van presentar i van oferir diversos concerts artistes com Doctor Prats o Marcos Franz.


Però no tot estava adreçat a un públic que cursa l'ESO o batxillerat, i és que, en un altre recinte proper, tenia lloc l'espai Futura, una zona destinada a l'orientació una vegada s'han acabat els estudis universitaris en l'àmbit del màsters i postgraus.

A causa que la data de les preinscripcions pel batxillerat i cicles formatius (del 16 al 24 de maig), al llarg dels mesos de març i abril han tingut lloc un gran nombre de fires d'aquesta temàtica que serveixen de gran ajuda, sobretot per a alumnes com nosaltres, un col·lectiu que desconeix el gran ventall d'oportunitats que ofereix el món laboral. En el nostre cas, la majoria anem bastant perduts intentant decidir què és el que volem fer de cara a l'any que ve, tot i que com sempre hi ha excepcions, i és que alguns dels nostres companys ja té decidida fins i tot la carrera universitària: enginyeria robòtica mecanitzada, medicina o economia...

Sense cap mena de dubte, aquest esdeveniment és una cita obligatòria per a tot aquells estudiants que veuen el seu futur educatiu ennuvolat i alhora una bona ocasió perquè els pares i mares també coneguin les ofertes educatives que s'ofereixen a Catalunya i a l'estranger. No us el perdeu el proper curs, els alumnes que ara feu tercer d'ESO!

Gerard Gómez i Ariadna Martín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió