dimarts, 6 de juny del 2017

La realitat virtual, un projecte amb futur?

La realitat virtual és un projecte que estan impulsant moltes empreses tecnològiques, com Sony i Microsoft.


La realitat virtual consisteix a submergir l'usuari en un món alternatiu dins d'una simulació virtual creada per ordinador, embolicant-lo en una història, permetent interactuar amb l'entorn. S’han creat diferents vies per a aconseguir aquest objectiu, però la més coneguda i la que que està essent més desenvolupada són les ulleres VR (de realitat virtual), creades el 1989, fa ja 28 anys.

A l'inici, van ser molt simples. Eren formades per plàstics o trossos de cartró, que a l’interior contenien la càmera per entrar en un món alternatiu (dins el joc), però la imatge no cobria tota la visió així que l'experiència no era del tot immersiva.

Seguidament, van aparèixer les ulleres més modernes, les quals no contenen cap mena de material de plàstic ni cartró, ja que són formades a partir de material més resistent i la tecnologia de les ulleres ha millorat. El primer invent que va tenir aquestes característiques va ser l’Oculus Rift, unes ulleres que aconseguien un angle de visió de 90 graus, el qual suposava una major immersió en el món virtual. Aquest dispositiu està equipat amb sensors, i així, en moure el cap, també et mous en el joc, i et fa la sensació d’estar dins seu.

S’han realitzat molts jocs per poder posar a prova aquesta tecnologia, els que tenen més èxit son els de simulació o terror, però els més interessants són els que intenten explorar totes les possibilitats de la realitat virtual, ja que són els que fan que aquesta tecnologia avanci. També existeixen audiovisuals amb aquestes ulleres, els quals intenten que et trobis dins de la filmació.

En definitiva: avui dia la realitat virtual està avançant molt ràpidament i moltes empreses estan invertint en aquesta tecnologia. Així que potser en el futur ens veurem inversos en mons totalment diferents al nostre.

Oscar Sáez i Marta Molina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió