dijous, 20 de febrer del 2014

Fumar, la nova moda

La joventut s’inicia en el  tabac cada cop més aviat
Fumar no és només una addicció; és també una moda. La majoria dels adults addictes al tabac reconeixen haver començat a fumar entre els tretze i catorze anys,dins això un 30% dels  joves actuals es consideren addictes. Cada dia, a la sortida de l’escola, grups d’alumnes entre 14 i 16 anys consumeixen tabac. Aquesta addicció es converteix en una moda,  ja que quan en un grup d’amics un s’inicia en el tabac,  acostuma a influenciar els altres membres del grup. Per als joves fumar és una forma de sentir-se importants, o líders,  dins del seu grup.
La majoria de joves no són  conscients que en l’etapa de l’adolescència  les conseqüències del tabac són més nocives i pensen que fumar és una addicció  que no provoca  cap efecte negatiu sobre el seu cos; no s’adonen que a la llarga pot ser molt maliciós ja que pot provocar malalties irreversibles com el càncer a banda d’ansietat,nerviosisme i insomni.
Els pares, a l’ inici de l’adolescència, han de tractar aquest tema amb els fills. Explicar-los les conseqüències que pot tenir en un futur i evitar que caiguin en aquesta addicció. Al ritme que va la joventut avui dia  pot tenir greus conseqüències a llarg termini. Actualment les malalties respiratòries provocades pel tabac són la tercera causa de mort. Seguint aquest ritme es pot convertir en la primera causa de mort.

Marc Burgués i Oscar Martín.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió