dijous, 6 de març del 2014

L’altra cara de Granollers


Granollers és una ciutat coneguda per les seves grans festes i concentracions. La Cup reuneix milers de persones i això fa que augmenti la bona imatge de la ciutat, també  les festes majors aconsegueixen reunir més persones que cap altre poble o petita ciutat del voltant. Aquests actes, entre d’altres, atribueixen  a Granollers la seva bona fama. Però Granollers també té una altra cara, la de la pobresa.
Cada vegada es més evident el problema. En aquests últims anys, veure gent vivint al carrer o buscant  objectes  en els contenidors per vendre’ls s’està convertint en un fet habitual. Pels carrerons, pels parcs i pel centre de la ciutat, trobem diàriament gent amb dificultats econòmiques greus, solen ser immigrants.
Però a Granollers només hi ha un menjador i no sempre tothom troba un lloc per menjar o dormir. Cal obrir nous menjadors socials i llocs per passar la nit; és més necessari i urgent  que no pas la construcció de nous carrers, o l’obertura de nous establiments i llocs d’oci.
Aquesta situació s’ha de millorar tant per al qui viuen al carrer de forma habitual, com per a aquells que passen per una mala situació econòmica puntual. Això farà que la gent no s’hagi de rebaixar a fer treballs inhumans o hagi de viure en condicions pèssimes.

“Tots volem un món millor, però ningú fa res per aconseguir-ho”







                                                                                                                     
                                                                                                Elena Mateos i Marc Burgués



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió