dimecres, 27 de maig del 2015

Exposició de Pop Art al vestíbul de l'ESO

El moviment que va revolucionar l'art dels anys seixanta es trasllada al vestíbul de l'escola


Imagina anar passejant un dia com qualsevol altre pel carrer i, de cop i volta, veure una pinça d’estendre la roba gegant fixada fermament al terra. Imagina treure el cap per la finestra amb la intenció de prendre una mica l’aire i adonar-te que una bola de gelat ocupa una quarta part del terrat de l’edifici que tens al davant. No creuries que alguna cosa no quadra del tot?

El Pop Art va sorgir als Estats Units cap al 1958 i a Europa, a mitjans dels anys seixanta, es va convertir en un dels moviments més revolucionaris per al món de les arts.  Es caracteritza per la capacitat de convertir un objecte insignificant en una escultura grandiosa, traient-la completament del seu context habitual. I això és precisament el que han treballat els alumnes de 2n d’ESO a les classes de plàstica.

Després dels grans resultats obtinguts pels nois i noies, exposats al vestíbul de l’escola, resulta sorprenent que només hagin trigat tres o quatre classes a acabar les seves escultures, tot treballant en grups reduïts de quatre persones. “El procés va consistir a posar-nos d’acord amb el grup per triar un objecte que ens agradés, per ampliar-ne les dimensions posteriorment”, afirma en Benet Batlle, alumne de 2n d’ESO. “Els materials eren de lliure elecció, però cal destacar que la majoria feien ús del cartró, el paper i la pintura”.

Gràcies a aquest projecte proposat per la professora de plàstica, Vanessa G. Riaguas, l’escola disposa ara de catorze escultures de Pop Part exposades per tot l’edifici de l’ESO. Animeu-vos a trobar-les!






Xènia Pons i Clàudia Alié

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió