divendres, 10 de febrer del 2017

Reanimació cardipulmonar a l'ESO

A mitjans de novembre, els alumnes de 1r i 4t d'ESO vam rebre un curs de reanimació cardiopulmonar en el qual ens van ensenyar els coneixements bàsics davant d’una possible emergència mèdica.


Els alumnes de 4t d'ESO 
Van visitar-nos dos professionals sobre la reanimació cardiopulmonar i la seva visita es va dividir en dos parts: una teòrica i una pràctica. La teòrica va consistir en una presentació que ens mostrava els conceptes bàsics que més endavant posaríem en pràctica.

Entre d’altres coses, vam aprendre que els desfibril·ladors són essencials en qualsevol situació arítmica i és per això que els hauríem de tenir presents en els espais públics, i sobretot en zones on estem freqüentment, com per exemple l’escola, poliesportius, supermercats, places, ajuntaments...

A més ens van ensenyar com detectar que una persona necessita la nostra ajuda i a actuar sense perdre temps en l’espera de l’ambulància. En més d’un 50% de les situacions, la víctima no ha sobreviscut per falta de temps; si les persones que estaven al seu voltant haguessin sabut com actuar, sense malgastar ni una dècima de segon, la persona afectada hauria sobreviscut.

La segona part de la seva visita va consistir a fer-nos posar en pràctica el que havíem après. Van portar un maniquí i individualment vam haver de fer-li compressions al centre del pit per fer que circulés la sang.

Va ser una experiència nova a part d’entretinguda, i en reconeixement ens van lliurar un diploma acreditatiu.

Berta Canal i Paula Monleón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió