dimarts, 28 de març del 2017

Si vols saber què seràs en el futur, mira el que estàs fent ara.


Fa unes setmanes, els alumnes de 4t d'ESO vam veure la pel·lícula ''Slumdog Millionaire'', que ens va fer reflexionar sobre la realitat de l'Índia, on una majoria de persones viuen en condicions infrahumanes. Allà la màfia domina per sobre de la policia.



No tots som conscients del que en realitat passa a l'Índia, un dels països amb més població de pobresa extrema al món, i per això us recomanem que mireu aquesta pel·lícula que ens dona alguns missatges interessants com: no tot depèn de com visquis; si vols, ho pots aconseguir; si vols saber què seràs en el futurr mira el que estàs fent ara.

Amb aquest article volem fer-vos conèixer com és la societat en el país abans esmentat.
  • Més de 200 milions de persones pateixen gana, d'entre els 1.252 milers de milions d'habitants que hi resideixen.
  • D'acord amb dades del govern, el 27'5% de la població viu amb menys de 40 cèntims de dòlar al dia.
  • S'espera que el creixement econòmic sigui d'un 10% anual en els pròxims anys. Però el que el govern espera és que aquest creixement econòmic aconsegueixi reduir la pobresa, la desocupació i la iniquitat del país. Tot i això, s'observa que aquesta creixement econòmic no ha reduït la pobresa al mateix nivell dels eèxits econòmics arribats.
  • Vuit estats indis concentren més persones pobres que els 26 països africans més pobres junts, segons l'Índex de Pobresa Multidimensional (IPM), que revela que a Bihar, Chhattisgarh, Jharjand, Madhya Pradesh, Orissa, Rajasthan, Uttar Pradesh i Bengala Occidental hi viuen 421 milions de pobres, onze milions més que en aquestes nacions africanes.


Vivim en una societat en què la gent està acostumada a tenir tot  allò que vol i quan no ho aconsegueix, es queixa. Però al món hi ha realitats molt més dures que no la nostra.






Nadia Espinoza i Maria Capizzi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió