dimecres, 3 de maig del 2017

Un exalumne crea un dispositiu per detectar la meningitis


Parlem d’en Xavi Giménez, exalumne de la nostra escola; actualment és enginyer de telecomunicacions i doctor en enginyeria biomèdica.  Amb el nou aparell que ell ha desenvolupat serà possible detectar aquesta malaltia del sistema nerviós; però, què és la meningitis?


La meningitis és la inflamació de les meninges (aquestes són un teixit que trobem a sota de l’os del crani ), normalment és causada per un bacteri, tot i que també és produïda per virus, fongs i protozous o fins i tot per causes no infeccioses.

El símptoma més comú de la meningitis és un mal de cap sever, seguida de rigidesa de clatell  i l'alteració de l'estat mental. Els nens petits presenten altres símptomes com dolor a les cames, extremitats fredes, i un color anormal de la pell. Cal dir que la possible lesió cerebral causada per aquesta malaltia pot causar la mort.

Una vegada sabem què és la meningitis, ens podem fer la pregunta: què aportarà aquest nou dispositiu per lluitar contra la meningitis?


En Xavi Giménez afirma que se'n podrà dur a terme una detecció ràpida, econòmica i a més a més no és invasiva, per tant no hi haurà gran risc en dur a terme la detecció. Gràcies a aquest ràpid diagnòstic serà possible començar els tractaments amb anticipació, augmentar la supervivència i evitar-ne les seqüeles.


Amb aquest projecte vinculat a l’entitat MadrI+D i al Massachusetts Institute of Technology, en Xavi ha guanyat el premi a l’innovador de l’any de la revista MIT Technology Review.

Actualment el seu equip està buscant inversors per poder treure al mercat el dispositiu.

Oscar Sáez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió