dijous, 6 d’abril del 2017

Pràctiques per fer de profe... Coneixem la Glòria

És interessant estar en el paper contrari, d'alumne/a a professor/a.


Tot requereix un esforç, qualsevol objectiu que et plantegis requereix un esforç. Has de tenir una dedicació i, si a més a més t'agrada el que estudies, se't farà molt més fàcil. Amb dedicació i esforç i bona actitud tot s'aconsegueix.


"És interesant estar en el paper contrari, d'alumne a professor." Amb aquesta frase es presenta la Glòria, una jove llicenciada en traducció i interpretació, que es troba al nostre centre escolar fent pràctiques per treure's el títol del màster de formació del professorat, que li permetrà començar a exercir la docència, una professió que tant li agrada.

Per conèixer-la una mica més li hem realitzat una sèrie de preguntes sobre la seva vida professional:

Classe Quins estudis tens? I a on t'has format?
Sóc llicenciada en traducció i interpretació a la UAB però sóc especialista en els idiomes anglès, francès, almany i italià.

Quins són els teus plans de futur?

Tenia clar que el meu món era el de llengües estrangeres i que cadascú té un perfil per a cada cosa i aquest és el meu. Vaig triar aquesta carrera perquè m'agrada molt la comunicació amb altres persones i amb diferents llengües i cultures. A la vegada la meva vocació és la docència perquè crec que puc aportar els meus coneixements als alumnes que estan fent un creixement personal en tots els aspectes i de ben segur que jo puc aprendre d'ells, també.

Per què vas escollir aquesta professió i no una altra?
Perquè de joveneta vaig descobrir que el que m'agradava eren les llengües fins i tot el llatí, aquella llengua que a poques persones agrada. També vaig estudiar altres llengües com xinès. El que volia era aprendre per poder aportar el màxim.
    Sempre has volgut dedicar-te a l'educació o al principi tenies altres referències?
    Sempre m'ha agradat la docència, de fet he pogut fer classes tant a nens com joves i adults. La meva intenció en començar aquest màster és que en acabar les pràctiques al setembre pugui exercir en aquestes feines, si pot ser, al batxillerat o a l'ESO.

    En el cas que no poguessis exercir, per quin camí aniries?
    Jo crec que podré. Jo estic segura que podré aconseguir-ho si no és un lloc o en un altre. Però serà en el meu espai per repartir coneixement. Penso que la Secundària és una etapa curiosa i bonica a la qual puc accedir.

    Quin pas cal fer per passar del grau a la docència?
    Llicenciatura a la universitat i després un màster. Tot requereix un esforç, qualsevol objectiu que et plantegis requereix un esforç. Has de tenir una dedicació i, si a més a més t'agrada el que estudies, se't farà molt més fàcil. Amb dedicació i esforç i bona actitud tot s'aconsegueix.

    Carla Rubio i Marta Molina

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Deixa la teva opinió