dijous, 30 de novembre del 2017

Científics per un dia

Visita dels alumnes de la matèria optativa de física i química de 4t d'ESO al Parc Científic de Barcelona



El passat dijous 26 d’octubre de 2017, els alumnes de l’optativa de física i química del Col·legi Jardí de 4t d’ESO vam visitar el Parc Científic de Barcelona. Allà realitzàrem un taller per observar i per aprendre com es prepara un fàrmac. Ens vam centrar en la preparació de fàrmacs per a les malalties neurodegeneratives; és a dir, malalties que estan relacionades amb la pèrdua de la funció de les neurones (com poden ser el l’alzheimer i el parkinson).

El taller constava de dues parts: la primera va consistir en una petita classe sobre les neurones, la matèria orgànica i tots els processos que havíem de fer per crear una nova medecina. I, en la segona part, en petits grups vam fer un experiment: la síntesi d’una de les molècules que s’està utilitzant per a la cerca d’un nou fàrmac per al pàrkinson. Per realitzar-ho, vam haver de fer reaccions químiques, filtració al buit, cromatografia, comprovació del resultat amb una làmpada ultraviolada, etc.

Vam poder conversar i aprendre de científics especialitzats en les investigacions de fàrmacs i va ser una activitat molt interessant. Per un dia ens vam sentir com uns científics de veritat!

Alice Oliver

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió