dijous, 19 d’abril del 2018

La lluita contra el càncer

Visita dels alumnes de 4t d'ESO a l’Institut Català d’Oncologia


El passat dimecres 11 d’abril, els alumnes  de 4t d'ESO de l’optativa de biologia del Col·legi Jardí, vam anar a l’Institut Català d’Oncologia, a Barcelona. 


L’ICO és una empresa pública del Departament de Salut formada per 3 centres: l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Badalona i Tarragona. És l’únic centre de l’Estat on es dediquen exclusivament al càncer, i s’hi tracten pacients, s’hi fan programes de prevenció, s’hi fa recerca i s’hi formen professionals. A més a més, aquí es diagnostica i tracten prop dels 45% dels malalts adults de càncer de Catalunya.

Nosaltres vam anar a fer una activitat que va es va dividir en dues parts: en la primera un científic ens va explicar què és el càncer, com s’origina i com es pot prevenir. La segona part va ser més llarga; per grups ens van fer un recorregut pels laboratoris. Aquí vam poder conèixer i parlar amb tres científics diferents, i cada un ens va ensenyar una part del centre i ens va explicar com i de què treballava i amb quins instruments
.
El primer científic ens va portar als congeladors i al tanc de nitrogen, que és on tenen les cèl·lules tumorals en cultius i vam poder visualitzar-les amb l’ajuda de microscopis. El segon científic ens va portar a una altra part de l’edifici on vam poder fer un petit experiment i vam observar una molècula d’ADN. I el tercer ens va ensenyar el cuc C Elegans, que és una alternativa als ratolins que s’usa per a la recerca en càncer.

Des del nostre punt de vista, va ser una activitat molt interessant, que ens va fer reflexionar sobre la importància de la investigació científica i la recerca, un aspecte essencial per a la salut de la població mundial.

Anna Pascual i Alice Oliver

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió