dijous, 27 de febrer del 2014

First Lego League de Robòtica i Ciència

El Col•legi Jardí tercer classificat al Concurs de la First Lego League de Robòtica i Ciència, i guanyador del premi Casa Tarradelles a l’emprenedoria

El passat diumenge 9 de febrer  va tenir lloc a la Universitat de Vic, Universitat Central de Catalunya, el segon concurs de la First Lego League de Robòtica i Ciència amb la temàtica de “Nature Fury” (desastres meteorològics). De Granollers van participar alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO del Col•legi Jardí, amb dos projectes, robòtica i ciència, amb els seus dos respectius entrenadors o “coach”, Marc Guinjoan i Sergi Pascual, ambdós professors del Col•legi Jardí.

En aquest concurs s’havien de presentar unes missions per dur a terme amb robots, establertes a principis de l’any acadèmic 2013-2014, sobre un taulell específic per al concurs. Els robots havien d’estar construïts amb peces de Lego. Paral·lelament a la preparació d’aquestes missions, el grup científic havia de realitzar un projecte i presentar-lo davant un tribunal. En aquest cas, els “Tech Garden” (nom competitiu de l’equip) es van plantejar fer una recerca sobre com està preparada la nostra ciutat davant els riscos meteorològics, com ara les inundacions o les nevades;  a partir dels resultats obtinguts, calia presentar possibles solucions. Finalment es va arribar a la conclusió que, qui no estava preparat per als desastres naturals, no era la ciutat en si, sinó la població. Les propostes van ser dues: la creació d’una matèria quadrimestral per a segon de Primària i  2n d’ESO, que tractés sobre com reaccionar davant dels efectes meteorològics, i la creació d’una aplicació Android per a Smartphones o tablets, que rebés les alertes produïdes per l’ajuntament, o altres serveis, mitjançant una altra aplicació sobre els desastres naturals.



Finalment els Tech Garden, que van comptar amb una ampli equip de suport a l’escola format per 30 alumnes, dividits entre robòtica i ciència, van quedar tercers en la competició general de robòtica, i, paral·lelament, van guanyar també el premi Casa Tarradelles a l’equip més emprenedor.
Va ser una jornada molt emocionant i que es va passar amb molts nervis, no només pel participants, si no per la resta de l’equip, l’escola en general, i els pares de tots els alumnes. Finalment, però, van poder afirmar que estaven molt contents i emocionats amb el resultat, tot i quedar a una posició de passar de ronda a Barcelona, on tindrà lloc la següent competició a nivell nacional.



I, per acabar, volem donar les gràcies al Col·legi Jardí, a l’Ajuntament, l’ Hospital, la Policia i els Bombers de Granollers, per cedir-nos informació per al treball i dedicar-nos part del seu temps a respondre a totes les entrevistes, i, evidentment a  tot l’equip sense el qual no hagués estat possible la realització de tot plegat.



Oriol Navarro Pons


4t d’ESO-Col·legi Jardí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió