dijous, 27 de febrer del 2014

Un món millor

Els alumnes de 5è de primària del col·legi Jardí han fet una pràctica sobre el reciclatge de l’aigua. La seva idea des del principi era fer una depuradora per poder observar  si quan l’aigua es filtrava amb uns elements, podria netejar-se.
La primera pràctica que van fer va ser Podem reciclar l’aigua? Es van informar de les tres “R” del consum: “Reduir”, “Reutilitzar” i “Reciclar” i els  van ensenyar com aplicar-ho a la vida real. Després de saber com fer tot això, van continuar amb la pràctica explicant-los que l’aigua que bevem no pot transmetre malalties, està passada per moltes depuradores i que amb un filtre i així es torna potable.














Un cop treballats aquests aspectes, van posar a la pràctica la seva depuradora. Els passos van ser els següents:
1.       Van tallar l’ampolla per la meitat
2.       La part de baix va ser utilitzada com a recipient on van embrutar una mica d’aigua amb terra, que cacau soluble...
3.       La part superior de l’ampolla, la que té el tap, va ser el filtre. Van fer un forat al tap i van girar l’ampolla.
4.       Primer van tirar a dins la sorra, després les pedretes i finalment la grava. Cada element va formar una capa diferent. A sobre de tot hi van afegir el cotó.
5.       Van tirar aigua bruta per la part superior i després d’una bona estona va sortir neta per la part del tap.
Passats uns dies, quan ja va anar sortint l’aigua neta de les depuradores, van escriure un article sobre el resultat i ho van posar tot en comú amb una exposició.
Gràcies a aquesta activitat, els nens d’ 11 anys han après a fer una depuradora manual.














Marina Fernández i Júlia Villagrasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió