dijous, 6 de febrer del 2014

Obres al carrer Girona: un bé per a la ciutat o una molèstia?


La transformació del Carrer Girona de Granollers es basa en l’ampliació de les voreres, que convertirà una de les artèries principals i més transitades de la ciutat en un passeig més tranquil, ja que es reduirà el trànsit. Això permetrà fer-lo més atractiu i fàcilment accessible a les botigues que s’hi estableixen.
Les obres, que s’han adjudicat per un import d’1.685.802,10 euros, les fa l’empresa Obres i Serveis Roig, S.A. Aquest projecte es finança amb una aportació d’uns 500.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i d’1.000.000 d’euros de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament assumeix la resta del cost.
Els treballs afecten els ciutadans de Granollers tant acústicament com des del punt de vista de la viabilitat: canvis de sentit sobtats dels carrers que hi convergeixen, modificacions en la situació dels passos de vianants, desviació del sentit del recorregut… fa  massa temps que les patim com a ciutadans.
Cal dir que les obres de renovació entre els carrers de Vinyamata i de Francesc Ribas, avancen a bon ritme, un cop s’ha superat la tercera part del termini inicialment establert per fer l’actuació: nou mesos, dels quals ja n’estàvem avisats. Els treballs es van iniciar el 2 d’abril i es preveu que puguin estar enllestits el mes de desembre, si no hi ha contratemps. El cas és que, és massa temps, nou mesos, com per fer les obres d’aquest carrer? Tant de temps amb aquest projecte fa que la gent comenci a empipar-se?

En aquests nou mesos hi ha hagut alguns contratemps que faran que la finalització de les obres es retardi; per exemple. La sobtada troballa de les vies de l’antic ferrocarril, que eren dipositades al subsòl de la carretera, han estat un inconvenient a l’hora de l’excavació. ja que han hagut de ser extretes per poder procedir amb les obres. Aquests fets, juntament amb els altres problemes que hi ha hagut, són la causa que aquests nou mesos és facin tan pesats. Són errors de planificació? És que potser no tenim bons enginyers a Granollers que puguin preveure aquest tipus de contratemps?
Tot i així, esperem uns molt bons resultats d’aquests treballs i que, tant grans com petits, puguem gaudir del nou passeig del Carrer Girona.

Paola Pessina, Mireia Capdevila i Andrés Garcia-Ruano
. sa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió