dijous, 9 d’abril del 2015

El menjador de l'escola transformat en aula de música

Pares i mares de l'Escola participen en un taller de "body percussion" durant la jornada del Compartim


Els alumnes de 4t d’ESO van exposar els seus productes finals dels seus  treballs de recerca el dissabte 6 de març, a la jornada de portes obertes del Compartim. Un d'aquests projectes, al qual vam dedicar ja un article en aquest blog, va convertir el menjador de l’Escola en una aula de música, i convidava els pares i mares a realitzar un taller per entrenar el cervell, que consistia en tres breus activitats:
  • La primera es titulava Noms en 2/4, i implicava les àrees del lòbul parietal esquerre, el de  la parla, el lòbul frontal, que regeix la part executiva, i l’escorça motora (lòbul parietal) que controla la mobilitat de l’exercici.
  • Després vam realitzar l’activitat Polimetries en 3/4  i 4/4, que permetia exercitar el lòbul frontal, per la funció executiva, el lòbul parietal per la mobilitat de l’exercici, i el lòbul dret per la implicació de les funcions matemàtiques en la manipulació d’ordres.
  • I, per últim, vam concloure el taller realitzant una coordinació circular variable, tot treballant el lòbul parietal esquerre per la parla, el lòbul parietal dret per la cançó, el lòbul frontal per la funció executiva i la escorça motora (lòbul parietal) per la mobilitat en l’exercici.

L’Àlex Saborit, professor de música a l’ESO i a l’escola de música de Granollers Amics de la Unió, va ser l’assessor del treball. Gràcies a ell, es va poder presentar aquest joc interactiu. A més a més, el producte final que van elaborar les alumnes va reflectir amb claredat les conclusions fent ús de gràfics, esquemes, una bola del món...

Estem molt satisfetes del nostre resultat, i agraïm molt la participació dels pares de les famílies durant el taller.






Xènia Pons i Clàudia Alié

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió