dijous, 12 de maig del 2016

Xarxes socials... antisocials?

En un actual article del diari "El Mundo", el centre d'investigacions sociològiques ha fet públic un baròmetre que correspon al més de febrer i, que parla sobre la utilització del telèfon mòbil i de les xarxes socials per part dels espanyols; segons les enquestes, gairebé la meitat dels espanyols utilitza les xarxes socials, principalment les de missatgeria instantània, d'una forma contínua; és a dir, estan totalment pendents dels seus missatges. L'altra meitat dels espanyols utlitza el Whatsapp per a qüestions relacionades amb la feina o simplement per planificar una sortida o activitat. Sigui com sigui, les xarxes socials han passat a tenir un pes molt important arreu del món.

A part de servir per enviar missatges i per a diverses aplicacions socials, els telèfons mòbils també s'utilitzen, és clar, per trucar. La majoria dels enquestats realitza entre 5 i 10 trucades diàries. Malgrat això, Whatsapp continua sent l'aplicació més utilitzada i més extensa entre tots els espanyols, ja que un 98,1 per cent dels enquestats la utilitza.

Les autores d'aquest article creiem que avui dia les xarxes socials estan molt presents en la nostra vida diària. Aplicacions com Facebook,  Twitter o Whatsapp, són les més destacades pel que fa a l'ús, ja que pensem que serveixen tant per a temes laborals com per passar l'estona o conversar amb els amics. Actualment, ha anat incrementant-se la fama d'altres aplicacions com Snapchat o Instagram, i s'estan convertint en les més utilitzades sobretot pels joves. Però realment, com ens afecten aquestes aplicacions en el nostre dia a dia?

Les persones no som conscients de l'efecte i les conseqüències que generen la utilització tan constant de les xarxes socials. És cert que en moltes ocasions ens ajuden a comunicar-nos d'una manera fàcil, ràpida i còmoda, ja sigui amb persones a qui veiem més sovint o amb persones que no es poden veure tan freqüentment. Però, per contra, els efectes negatius són diversos: ens allunyen de les persones que tenim més a prop per ajuntar-nos amb d'altres que estan més lluny o que fins i tot ni tan sols no coneixem físicament.

Per tant, podem afirmar que les noves tecnologies, entre les quals s'inclouen les diferents xarxes socials, ens ajuden a conèixer les diferents notícies i fets que succeeixen arreu del món, però cal tenir en compte els riscos que aquestes poden comportar.

Carla Ramírez i Laia Pericas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió