dijous, 13 de febrer del 2014

Ciutat, solidaritat, cultura i comerç... Gran Centre



Els pilars de Gran Centre segons Montserrat Caussa


El passat mes de gener vam tenir el gran plaer d’entrevistar la Montserrat Caussa Moreno, presidenta de Gran Centre des de ja fa quatre anys, propietària de les perfumeries Caussa i mare de família nombrosa. La Montse Caussa ens va respondre un parell de qüestions interessants que ens van revelar una part de la seva vida com a part fonamental en el paper del comerç de la nostra ciutat:
- Quants anys fa que forma part de la Junta Gran Centre?
Des de l’any 1995 estic a la Junta directiva. I actualment fa 4 anys que sóc la
presidenta.

- Pensa continuar com a presidenta?
Com a presidenta no, aquest serà el meu darrer any-, entre altres coses perquè quan vaig entrar a la junta una de les primeres coses que es va fer va ser canviar els estatuts i formalitzar 4 anys com a límit de presidència per a cadascú. Bé, doncs, perquè en qualsevol projecte cal que canviïn les persones que el dirigeixen.

- Durant aquest anys què és el que més destacaria?
El que em mou més de Gran Centre és la seva filosofia, -de recuperar la ciutat per a les persones es fonamenta en quatre pilars: ciutat, solidaritat, cultura i comerç. I entre altres moltes coses, -m’agrada aquesta filosofia perquè crec fermament en ella te n’adones a partir de tot aquest rebombori comercial i econòmic que hi ha a la societat. A la fi els valors són els que sustenten i són els que fiancen un projecte i veus que són uns valors absolutament actuals, malgrat que hagin estats creats ja fa més de 15 anys, amb unes condicions econòmiques totalment diferents. Bé, el 1992, quan vam començar a parlar del tema, hi havia una petita crisi a la Barcelona post olímpica, però després van ser anys de bonança. Ens vam formar amb uns valors que avui, amb l’economia que hi ha, segueixen sent totalment vigents i són els que et permeten seguir endavant perquè tota la resta és llit d’aferrissada.

-       Què n’opina Gran Centre, de les grans cadenes?
Són models comercials diferents amb els quals hem de conviure. El que nosaltres opinem col·lectivament és que és un model de comerç que existeix i que cada vegada té més força,  i des de Gran Centre hem d’intentar trobar-ne els punts de cohesió per poder tirar endavant i ser competitius.

-       Hi ha competència entre les botigues associades a Gran Centre?
Home, sempre hi ha competència, però una de les coses més importants que va aconseguir Gran Centre sobretot a l’inici , és que la nostra competència no estava amb la botiga del costat que venia el mateix si no amb altres espais comercials, com ara centres comercials i altres ciutats. Gran Centre és una entitat de ciutat, per tant, la nostra competitivat no és entre nosaltres.

-       Quina organització segueix el gremi?
El gremi està formant per una junta directiva-, on hi ha un president, -dos vicepresidents, un tresorer i quatre o cinc vocals,  és una entitat sense ànim de lucre, i té un apartat de fundació i una altra d’associació.

-       A la seva botiga-, personalment, com han influït les grans potències?
Home, doncs,  han influït de la mateixa manera que influeixen a tot arreu, està clar que el peix gran intenta menjar-se el petit-, però les petites botigues, que no som nombroses quant a punts de venta , hem de treballar amb altres valors, com poden ser el servei, el compromís amb la ciutat… I aquests valors hi ha molta gent a qui agraden

-       El càrrec de presidenta li treu temps per estar amb la seva família?
Sí és cert, el meu fill se’n queixa constantment, perquè estic tot el dia amunt i avall. És un tema que m’apassiona.

-       Sent presidenta la seva botiga té més privilegis que les altres?
Ni de bon tros!. Un exemple clar és que quan ens vénen a fer entrevistes per a la televisió procuro que no surti la teva botiga sinó  les altres botigues.
-       Quan sorgeix qualsevol acte com ara l’Open Night o “les botigues al carrer”  la president ho organitza tot?
No, la president no organitza tot el que es fa, l’organització dels actes la fa un equip. Gran Centre té diferents comissions, i en aquest cas se’n fa càrrec la comissió d’imatge. El president en tot cas ha d’estar al cas de totes les comissions. I com sempre a tot arreu hi ha més o menys gent implicada i jo sempre intento estar al 100%.
                                   




 Neus López Caussa, Laura Richart , Xiomara Macías i Judith González

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió