dijous, 13 de febrer del 2014

Projecte compartim ... Granollers

Els alumnes de l'ESO es preparan per compartir Granollers. Tot un repte!


El Projecte Compartim és un projecte global en què els alumnes de tota la nostra escola, des de P3 fins a 4t d'ESO, investiguen i aprenen sobre un tema comú a partir de diferents activitats. De tot plegat en surt un treball o producte final que s'exposa a les famílies en unes jornades de portes obertes. L'any passat es van celebrar per primer cop, amb gran èxit.

Aquest curs 2013-14 el Projecte Compartim girarà entorn a Granollers. En aquest article ens centrarem en les activitats que faran els alumnes de l’ESO.
Comencem pels alumnes de 1r d’ESO, que realitzaran una activitat relacionada amb el futur de Granollers. Construiran una càpsula del temps amb objectes i escrits de l’actualitat, any 2014. Prèviament hauran hagut d’imaginar  com serà Granollers d’aquí a cent anys. Un cop preparada la càpsula es reuniran amb representants de l’Ajuntament de la ciutat i l’enterraran sota terra perquè d’aquí a 100 anys l‘obrin alumnes de les properes generacions.

Les classes de 2n ESO duran a terme una comparació de com era Granollers al segle XVI  respecte al segle XIX. Per això han accedit a diferents fonts històriques de la ciutat de Granollers, com els refugis aeris. Un cop hagin aconseguit saber tot el necessari d’ambdós segles, presentaran el recull en forma de representacions teatrals.

Pel que fa als alumnes de 3r d’ESO, han decidit endinsar-se en el turisme, però sense viatjar en el temps. Organitzaran, a partir de diferents rutes, gastronòmiques, culturals, històriques...,  i elaboraran un punt d’informació turística amb els corresponents tríptics informatius.

Finalment, els alumnes de 4t d’ESO, també dirigim els nostres projectes de recerca a Granollers, des d’una òptica diversa. Alguns tracten d’història de la ciutat, altres d’esports, alguns de literatura, educació...., amb resultats ben diferents i diversificats.


Jornada de portes obertes del curs passat
Clàudia Parellada
Oscar Martin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió