dijous, 7 de maig del 2015

Afortunats ciutadans, desafortunats estudiants

Són dies gloriosos per als estudiants de Catalunya, ja que hauran d'afegir a l'estudi de geografia una nova comarca: el Moianès.


Fins al passat dia 15 d’abril, Catalunya comptava amb 41 comarques, però actualment ja en són 42. La nova inquil·lina s’anomena  Moianès.  Els habitants de l’actual Moianès,  han desitjat tornar a ser considerats com una comarca amb la seva pròpia administració, amb la capital a Moià.

Tot començà quan en la divisió territorial del 1988 i 1991 no se’ls va considerar comarca, i les poblacions que hi pertantien es van repartir en les comarques dels voltants. Ja l’any 2001, en l’informe sobre la revisió del model territorial de Catalunya, va ser una de les noves comarques proposades. Durant els anys 2003, 2004 i 2005 novament els ajuntament dels deu municipis van fer plens per aconseguir que s'aprovés la nova comarca.

Al 2014 els processos es van reiniciar i el 22 de març de 2015 es va dur a terme una consulta,  el resultat de la qual va ser favorable al reconeixement de la nova comarca. Finalment, el 15 d’abril de 2015 es va aprovar al parlament la creació de la nova comarca del Moianès amb 107 vots a favor i 7 en contra, els restants van ser abstencions.

El Moianès agrupa les següents poblacions: Castellterçol, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló, L’Estany, Granera i Collsuspina.
                                                                                            
                                                                                    

                                   Arnau Martínez i Albert Arilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió