divendres, 11 de març del 2016

Merlí

Una nova sèrie catalana, produïda per TV3, va tenir un gran èxit entre adolescents i adults. El fenomen del qual parlem és Merlí. 


La sèrie pren aquest nom ja que el protagonista principal es diu així. La història es desenvolupa entorn de la vida d'un professor de filosofia en un institut de batxillerat, on ensenya amb uns mètodes ben especials.

El mòbil del conflicte comença quan el seu fill és alumne de la mateixa escola on ell inicia la seva tasca. Els alumnes, i el mateix Merlí, travessen diverses situacions, pròpies dels adolescents. Alumnes nous, relacions entre professors i també entre estudiants, baralles innocents..., són peculiars en aquesta sèrie.

Un cop finalitzada la primera temporada, ja s'ha firmat la segona, la qual esperem que obtingui el mateix èxit que l'estrena.

Personatges Merlí
Les autores d'aquest article hem pogut comprovar que la majoria d'espectadors/es opinen d'una manera similar sobre aquesta sèrie. Totes elles han seguit la sèrie de manera continuada, cada dilluns i, si succeïa algun imprevist, el reproduïen online, a través de TV3 a la carta. 

El que més ha cridat l'atenció dels espectadors ha estat el sorprenents mètodes d'ensenyament d'en Merlí, i és per això que ha estat un dels protagonistes més estimats. Un dels punts més rellevants de la sèrie ha estat el seu final; imprevist, emocionant, i intrigant.

També hem pogut comprovar que la sèrie ha estat seguida majoritàriament per adolescents. Pensem que aquest fet succeeix perquè s'hi veien reflectits; és a dir, s'identificaven amb els personatges i  amb la temàtica: l'escola, els sentiments i algunes situacions.

Ha estat un gran triomf i, tot i que només es va emetre a Catalunya, ha captat l'atenció de molts espectadors; el seu públic ha estat de 566.000 espectadors de mitjana; un 17,7% de quota de pantalla. Tan alt ha estat l'èxit d'aquest llançament que la cadena Antena 3 i la Sexta estan plantejant-se emetre la sèrie en llengua castellana.

Aquí us deixem amb un recull d'algunes de les millors cites i frases del mític protagonista de la sèrie, escollides pels nostres companys i companyes.

                                                                                                   
Núria Carrasco i Helena Parellada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió