divendres, 25 de novembre del 2016

El tastet d'oficis dels Pinacle

En articles anteriors d'aquest blog vam parlar del grup Pinacle, un sistema alternatiu d'aprenentage que dóna l'oportunitat d'obtenir el GESO i alhora iniciar-se en el món laboral a través de l'anomenat "tastet d'oficis"; en aquest article us explicarem en què consisteix aquesta experiència, quin tastet fa cada alumne i quina és la seva feina.

Actualment els nois i noies de l'escola que fan "el tastet" van a la seva feina les dues últimes hores del matí. La resta d'hores del dia estudien a l'escola amb la classe comú o amb el seu tutor: Alfred Rodríguez. El tastet serveix perquè els alumnes de 3r i 4t d'ESO facin pràctiques dins el món laboral i així poden tenir un criteri a l'hora de decidir què volen realitzar més endavant. 

Curs de 4t d'ESO de l'any 2008- 2009

A principi de curs, trien un ofici i el seu tutor els busca una empresa, entre un ventall que ofereix la ciutat, que tingui a veure amb el que han escollit; depenent de l'empresa es fa un tipus d'activitat i/o treball.

Hem parlat amb un dels alumnes de la nostra escola que fa el tastet aquest curs 2016-17, l'Aymane Mhan:

L'Aymane va decidir fer un tastet vinculat amb els esports, ja que és la seva passió des de petit i, finalment, l'empresa que el va escollir va ser el Club natació Granollers, on les activitats que fa són ajudar els monitors amb els materials, observar com es fan les activitats d'aquagim i fer activitats amb altres nens i nenes de diferents escoles. Amb això aprèn coses noves com esports, musculació, mètodes de seguretat de l'empresa, instal·lacions, etc.

Aquest curs, a més de poder escollir com a tastet el d'esports, com ha fet l'Aymane, també es pot seleccionar un tastet de farmàcia, mecànica,educació infantil o perruqueria entre altres tasques.

Maria Capizzi i Nadia Espinoza

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió