dissabte, 10 de desembre del 2016

Un additiu polèmic



La majoria de vosaltres no deveu saber què és l’additiu E-110 o el seu perill secret. L’E-110 s’utilitza com a colorant, i s’obté del petroli. Sí, del petroli, això fa que hi hagi un cert perill en ingerir-lo. És conegut com “groc crepuscle”. S’utilitza per aliments o, com ara us explicarem, com a colorant per al Dalsy.


Aquest additiu, com ja hem esmentat abans, és format per hidrocarburs del petroli. Un estudi relaciona l’E-110 amb la hiperactivitat. Aquest estudi realitzat al Regne Unit, explica que ingerir quantitats elevades d’aquest additiu, ja sigui bevent Dalsy o consumint un altre aliment que en porti, és perillós. 

Tothom potser va sentir o va llegir la notícia sobre el Dalsy, però el que ningú no sap és que l’E-110 es troba també a les gominoles. Tot i que hi ha qui diu que és una llegenda urbana que van crear els pares perquè els nens no en mengessin!

Sigui com sigui, en alguns països com Noruega, s’ha prohibit l’ús d’aquest additiu pel possible perill que pot causar. La Unió Europea exigeix ​​que els aliments que continguin l’E-110 avisin del possible impacte en l'activitat i l'atenció dels nens. Sigui com sigui, cal dir que ingerir aquest additiu en petites dosis no és perillós i que per provocar mal se n’ha de prendre quantitats molt elevades.

 Óscar González i Oriol Rius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió