dijous, 18 de maig del 2017

COME2INDUSTRY, una iniciativa de futur

Enguany acabem el nostre pas per l'Educació Secundària Obligatòria i és el moment de prendre grans decisions que condicionaran el nostre futur. És l'hora de triar un camí o un altre, però sigui quin sigui cal estar-ne ben segur. L'escola ens proporciona eines, informació i orientació sobre allò a què podem optar l'any vinent

Una d'aquestes activitats, ha consistit en la presentació del projecte organitzat per la multinacional alemanya Freudenberg i la fundació Bertelsmann, anomenat Come2Industry, i que té com a objectiu orientar els estudiants sobre carreres professionals d'èxit posant en valor els oficis amb més demanda a la indústria.

Un equip de treballadors/ores de l'empresa, de diferents sectors professionals, que s'han format per aprendre a transmetre entre els joves aquest projecte, van venir a 4t d'ESO a explicar-nos amb tot detall les seves feines, formació, motivacions... En primer lloc ens van passar una enquesta per saber quin coneixement previ tenim nosaltres sobre el món de la indústria. A continuació, ens van presentar un vídeo sobre l'activitat industrial i, tot seguit, sis treballadors de diferents especialitzacions ens varen explicar la seva experiència professional. A partir de les seves explicacions, havíem d'identificar quines competències personals es requereixen per desenvolupar la seva feina. Ens vàrem adonar així que les nostres respostes a l'enquesta inicial no eren correctes: el nostre concepte era erroni ja que pensàvem que una indústria era un lloc brut, ple de maquinària i poc creatiu, i ells ens van trencar aquests prejudicis.

Finalment, ens van tornar a passar el test del principi de la xerrada, i en aquesta ocasió, les nostres respostes ja s'ajustaven més a la realitat. Podem dir que ens va ser de gran ajuda aquesta sessió orientativa de futur.
Berta Canal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió