dissabte, 9 de desembre del 2017

MÚSICA CLÀSSICA: desapareguda o simplement oblidada?

Actualment es podria dir, i no diríem cap mentida, que la música clàssica és el tipus de composició que menys s'escolta entre els adolescents. A la gent jove que s'hi vol dedicar, com jo, aquest fet ens fa dubtar, ja que la música clàssica és apreciada per un tipus de públic molt concret, que potser en un futur ja no es trobarà fàcilment.



La principal raó per la qual els adolescents no escolten música clàssica és perquè els sembla avorrida. Sí que és veritat que, segons la peça, pot resultar pesada, però aquest tedi és causat per la manca de comprensió d'aquesta música, que té un rerefons bastant complex. Un altre aspecte que la diferencia dels altres tipus composicions més populars, és que la majoria d'obres no tenen lletra o, quan en tenen, aquesta està en un idioma estranger i és difícil de recordar i/o gens encomanadissa. Tot i així, aquests arguments no tenen gaire pes comparat amb el fet que la música clàssica ha estat bandejada pels mitjans de comunicació i es troba fora de l'entorn cultural de la població en general.

En conclusió, caldria fomentar d'alguna manera els coneixements sobre la música clàssica i ensenyar a entendre-la. La millor manera, al meu entendre, seria fer alguna hora més de la matèria de música a l'escola i que els deures consistissin a escoltar-la i analitzar-la de la manera més personal possible. Això ajudaria els adolescents a tenir-ne una altra visió i, potser, se sentirien atrets a escoltar-la per al seu propi benefici.

Raul Campos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió