dimarts, 22 de gener del 2019

Aules sense mòbils

La majoria dels països occidentals no tenen lleis que regulin l'ús dels mòbils a les escoles, però molts governs ja parlen de com evitar la distracció que aquests provoquen a les aules. 


Als Estats Units permeten als seus alumnes portar els seus telèfons mòbils, encara que els obliguen a tenir-los en silenci o a deixar-los fora de classe. A la Xina no hi ha lleis que prohibeixin la utilització de mòbils en centres educatius, així que queda en mans de cada centre prendre la decisió i gairebé totes les escoles i instituts apliquen estrictes limitacions. A Singapur, la majoria d'escoles imposa restriccions al seu ús a classe i en alguns casos els professors han confiscat durant mesos el telèfon mòbil a alumnes. A Rússia, l'ús dels telèfons mòbils en els centres educatius tampoc està regulat per llei i la pràctica habitual és que cada col·legi decideix sobre aquest assumpte. No obstant això, la ministra d'Educació russa, està a favor de prohibir l'ús de mòbils en els centres d'educació primària i secundària.



L’equip directiu i el claustre de professors de la nostra escola aquest curs ha pres la decisió d’afegir una nova norma, que en prohibeix l’ús, per intentar reduir problemes originats a l’escola a causa del mal ús dels mòbils en horari escolar.

“Si tots els alumnes fossin prou responsables, no s'haurien de fer aquestes prohibicions.”;” jo estic a favor d'un bon ús del mòbil”, diu la nostra directora. 


Com tots sabem, el mòbil és una eina de comunicació i treball per a molta gent; malgrat això, hi ha moltes persones que tenen aquesta eina, tot i no ser prou madurs, i n’acaben fent un mal ús i provocant conflictes dins de l’escola. 

L'ús del mòbil dins de l'aula es considera un incident molt greu i important, ja que hauria d’estar a casa o dins d’una caixa. Per tant, després, els professors haurien de prendre mesures cap a aquell alumne/a. 

Des que s’ha afegit aquesta norma, s’han reduït molt els casos de mals usos de mòbils en les aules o vestidors en horari escolar.


“A la nostra escola han vingut professionals de l’Ajuntament o dels Mossos a fer xerrades sobre l’ús dels mòbils als centres educatius, tot i així, sense la seva prohibició, se seguien donant casos greus, amb fets com el de penjar fotos de companys sense autorització, a les xarxes socials”, deia també la directora. Des que s’ha afegit aquesta norma, s’han reduït molt els incidents amb els mòbils en horari escolar, i per això el claustre de professors està molt més tranquil en aquest sentit. 

Tots els professors estan satisfets de com està funcionant aquesta nova norma. Tot i això, hi ha molts alumnes que no hi estan a favor, perquè expliquen que els agradaria poder-ne gaudir al migdia.  Sigui com sigui, s'han reduït els conflictes derivats de la realització de fotos sense permís i altres problemes relacionats amb els mòbils. 
                                                                                                                                                                                                                                                                               Júlia Bruach i Clàudia Segovia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió