dilluns, 27 de maig del 2019

1r d'ESO al Poliorama: Invasió subtil i altres contes

El dia 10 de maig, els alumnes de 1r d’ESO van viure una experiència teatral...Van anar a veure una adaptació per a l'escena teatral del recull de contes de Pere Calders Invasió subtil i altres contes, a càrrec de Paco Mir (un dels membres del Tricicle), al Teatre Poliorama de Barcelona, una altra obra que va sobre rodes.

Invasió subtil presenta set històries i un grapat de contes brevíssims al llarg de setanta-cint minuts. Uns contes que ens parlen de la condició humana, de l’amistat, dels prejudicis, de la mort, del més enllà, de les aparences, de la família…Amb presència, fins i tot, de vampirs, alienígenes i fantasmes. La mirada que compartirem sobre la realitat quotidiana trenca tots els esquemes. Calders utilitza la sàtira, la fantasia i un humor corrosiu per descriure la incapacitat de les persones de sortir de la seva zona de confort. 


El ritme, la fantasia, l’humor únic i original i el ric llenguatge ens asseguren passar un bona estona i conèixer un dels contistes més brillants que ha donat la nostra literatura. Els intèrprets Meritxell Termes, Joan Codina, Nico Bassó i Paco Mir van fer una interpretació dinàmica, amb guions ràpids, els quals en moments van desconcertar els alumnes.

La canalla va sortir encantada d’aquesta magnètica obra, tot i que hi havia parts que descriuen així: “en alguns instants no ens donava temps a digerir l’argument, però va valer la pena”.

Anar al teatre va estar molt bé, però el que els va semblar realment emocionant a alguns alumnes va ser viatjar en tren. Entrar a l’estació va ser com entrar al Falcó Mil·lenari (això va pels FANS de Star Wars).

Clàudia Guallarte i Manel Jiménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió