dijous, 16 d’abril del 2015

Paraules per a vuit espais

Els relats de sis alumnes de 2n d'ESO seleccionats al concurs Paraules per a vuit espais d'aquest any


Paraules per a vuit espais és un concurs literari de Granollers. Els participants són alumnes de 2n d'ESO de cada centre de la ciutat. Els textos guanyadors es recullen en un llibre. Aquesta publicació inclou diversos textos sobre vuit llocs diferents de la ciutat, que van introduïts per una fotografia obra d'un fotògraf professional. El Projecte Educatiu de Granollers (PEG) i el Servei d'Educació impulsen des de fa anys aquest projecte, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. 

A la nostra escola, tots els alumnes d'ambdues classes fan el seu relat individualment. Llavors els professors se'ls llegeixen tots i escullen els que creuen que tenen més potencial i originalitat. Un jurat especialitzat en literatura tria els millors per fer la publicació. Aquest any, del nostre centre han sortit sis vencedors: la Martina Capdevila, l'Óscar González, la Marta Galbany, la Clàudia Espinoza, la Marina Medina i la Marta Molina. No obstant, hi ha un alumne, en Pau Nevado, que també va fer una història que, segons els professors, mereixia ser una de les seleccionades. Aquest n'és un fragment, del final:

"... Sempre he pensat que el vent es passa el dia bufant en aquella zona, i l'olor de la naturalesa m'endulceix els cincs sentits. Aquell lloc, sense dubte, està fet per a mi i tots aquells que sempre estaran enamorats dels colors vistosos, i que no volen ser corromputs per la monotonia. 
Com? Què qui sóc jo? Jo tan sols sóc la primavera. Suposo que per això estimo aquell camí."

Laura Moyano i Anna Torras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió